Advies bij overgewicht

Velen van ons krijgen er mee te maken. Vroeg of laat is er een confrontatie met het gewicht; je bent te zwaar en je wilt afvallen. De gewichtstoename kan snel en plotseling zijn gegaan, bijvoorbeeld bij het stoppen met roken, maar meestal is de gewichtstoename een proces van jaren. Dat noemen we ‘het gevaar van een kilo per jaar’. Je hebt het nauwelijks in de gaten, het gaat geleidelijk met uiteindelijk het moment dat je er echt niet meer omheen kunt.

Motivatie

Er zijn verschillende redenen om af te vallen. Van ‘leukere kleding kunnen kopen’, ‘fit voelen’ tot ‘het reguleren van de diabetes’. Wat de reden ook is, jouw motivatie is van belang. Vraag jezelf af wat jouw reden is om af te vallen. Het gaat met nadruk om jouw reden en bijvoorbeeld niet om wat iets of iemand anders zegt of vindt.

Dit bespreken we natuurlijk tijdens ons eerste gesprek. We gaan samen kijken wat jouw doelen zijn en welke veranderingen bij jou passen binnen jouw leven en gezin.
Afvallen is meer dan het volgen van een dieet en het tellen en verbranden van calorieën. Afvallen en op gewicht blijven gaat over het veranderen van je gedrag, over eten en verzadigd zijn en over moeilijke momenten en doelen voor de lange termijn.
Soms een lange weg maar altijd één die de moeite waard is.

Wil jij ook naar een gezond gewicht?

Wees welkom en bel ons voor een afspraak. (Lelystad: 06-24619980, Dronten/Biddinghuizen: 06-81929898)