Over voeding bij diabetes

Opeens is daar die diagnose: diabetes mellitus. Er komt van alles op je af en je agenda staat vol met allerlei afspraken: bloed prikken, de praktijkondersteuner en… de diëtist

Misschien eet je al gezond, dagelijks voldoende groenten, voldoende vezels en niet te veel snacks. Wat kan de diëtist dan nog voor je doen?

Goed nieuws

Het goede nieuws is dat je met voeding in de beginfase van diabetes juist heel veel kunt doen. Wanneer de glucose hoog is moet het lichaam zelf hard werken om insuline te maken zodat de suikers weer kunnen dalen. Met voeding heb je heel veel invloed op dit proces en kun je dus veel doen om de glucosewaardes te normaliseren.

We leggen je uit wat de invloed is van het eten van eiwitten, vetten en koolhydraten op je glucosewaarden. En we kijken voor jou wat in deze situatie gezonde voeding is. Dat is dus niet voor iedereen hetzelfde. Van ons mag je een advies op maat verwachten.

Nog meer goed nieuws

De inzichten over wat een goede voeding voor diabetes is veranderen regelmatig. We komen steeds meer te weten over het effect van goede voeding op onze gezondheid

Je kunt de diabetes weer omkeren, niet meer maar minder medicatie.
Hoewel we diëtisten zijn geven we bij voorkeur geen dieet. Met de juiste keuzes en gedragsverandering moet jij duurzaam verder kunnen met je nieuwe voedings- en leefstijl.

De regie in eigen hand
Benieuwd hoe jij de controle krijgt over de glucosewaarden?
Wees welkom en bel ons voor een afspraak. (Lelystad: 06-24619980, Dronten/Biddinghuizen: 06-81929898.