Over voeding bij een te laag gewicht

Bij ziekte, na een operatie of bij het ouder worden is het soms moeilijk om voldoende te eten en drinken. Dit kan bijvoorbeeld komen door verminderde eetlust of slikklachten. Ook kan door ziekte de behoefte aan energie en eiwitten juist verhoogd zijn.

Als je te weinig energie, eiwitten, vitamines en mineralen binnen krijgt, is er sprake van ondervoeding. Vaak gaat dit ten koste van de vet- en spiermassa. Gevolgen kunnen zijn: gewichtsverlies, verlies van spierkracht, vermoeidheid en langzamere wondgenezing.

Het kan best lastig zijn weer voldoende te gaan eten. De diëtisten van Eet Oké doen een voedingsintake en bekijken waar de knelpunten liggen. We kijken naar de mogelijkheden om met ‘gewone’ voedingsmiddelen weer genoeg en gezonde voeding binnen te krijgen.

Soms lukt het met gewone voedingsmiddelen niet of niet voldoende om genoeg energie en eiwitten binnen te krijgen. Dan is er een heel assortiment dieetvoeding te krijgen bijvoorbeeld melkdrankjes, pudding, fruitsappen en poeders waarmee u uw voeding kunt aanvullen. Wij kunnen via de apotheek of facilitair bedrijf deze dieetvoeding aanvragen en zorgen voor een vergoeding.

Mocht het niet mogelijk zijn om naar een van onze spreekuurlocaties te komen, dan komen wij graag bij u thuis.