Onze visie:

Goed eten, met plezier eten en gezond eten moet voor iedereen beschikbaar zijn. Met goed eten bedoelen we:

  • Vers
  • Zo min mogelijk bewerkt
  • Weinig suikers
  • Voldoende vetten, eiwitten en vezels

De schijf van vijf is voor ons een uitgangspunt, maar in veel situaties niet voldoende om tot resultaat te komen. Wij vinden bijvoorbeeld dat 5 boterhammen per dag op 7 dagen van de week, niet voldoende ruimte geeft voor variatie. Liever wisselen we brood af met salades, soepen, groenteomelet en noem zo maar op.

En natuurlijk mag goed eten niet te ingewikkeld zijn. Voeding moet herkenbaar blijven met voedingsmiddelen die je gewoon in de supermarkt, op de markt, bakker, slager, of bij de groenteboer kunt kopen.

Goed eten moet ook betaalbaar zijn. Door te kiezen voor basisvoedingsmiddelen als water, onbewerkte zuivel, eieren, groente en fruit van het seizoen is dat vaak haalbaar. In elk geval hóef je niet het hele internet af te struinen voor (dure) dieetproducten.

We denken dat je met goed eten veel problemen kunt voorkomen. Met goede voeding en leefstijl kun je misschien voorkomen dat je medicatie moet gebruiken. Of misschien kun je bepaalde medicatie minderen (altijd in overleg met de huisarts uiteraard). Geef jezelf gerust de tijd om je voeding aan te passen, gedragsverandering vraag nu eenmaal geduld.

Jij bepaalt het doel en wij zijn er om jou te steunen….
Wees welkom en bel ons voor een afspraak:
Lelystad: 06-24619980, Dronten/Biddinghuizen: 06-81929898.


Voeding in plaats van vulling

Voedzaam in plaats van fastfood
Duurzaam in plaats van dollars
Maatwerk in plaats van massa