Erica Slof

Fit en gezond voelen; dat heb ik graag zelf in de hand. Voeding speelt een veel grotere rol bij gezond blijven dan we denken. De meeste ziektes van vandaag zijn leefstijl gebonden en niet genetisch bepaald. Met de juiste voeding (en dat is voor iedereen een beetje anders) kun je ziektes voorkomen en soms zelfs omkeren. Daarom begeleid ik graag cliënten met diabetes, hart- en vaatziekten en overgewicht. Het resultaat na een aantal maanden doet mij nog regelmatig versteld staan. Ik geloof in echt en duurzaam eten. Voor mij betekent dat een koolhydraatarme voeding, zo min mogelijk bewerkt en als het even kan dicht bij geproduceerd en volgens het seizoen. Dit lukt niet elk moment van de dag, het is ook niet makkelijk maar altijd de moeite waard.

Pietsje Planting

Als dochter van een boer en een bejaardenverzorgster ben ik grootgebracht met een liefde voor mens, dier en natuur. Ik woon met mijn gezin in het Friese platteland, maar kom al heel wat jaren naar de Flevopolder om mensen te coachen naar een andere leefstijl. Iedereen is anders en heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen doelen. Ook de ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid staan nooit stil. Dit maakt het werk elke dag weer boeiend.
Mijn adviezen zijn niet alleen gebaseerd op het lezen van wetenschappelijke artikelen en het volgen van opleiding en scholing, maar ook op ervaring, gezond verstand en een snufje Friese nuchterheid.