Over voeding bij herstel van Covid-19

Als u flink ziek bent (geweest) na een infectie met het Corona-virus, is het risico op ondervoeding best groot. Dit heeft verschillende oorzaken:

Verhoogde energie- en eiwitbehoefte

Tijdens een infectie ziekte (zoals Corona), werkt het lichaam hard om de infectie te bestrijden. Uw lichaam verbruikt hierdoor meer energie en spiermassa wordt sneller afgebroken.

Verminderde energie inname

Door verminderde eetlust, misselijkheid, benauwdheid en/of verlies van geur of smaak, kan de inname van voeding minder zijn.

Hierdoor verzwakt het lichaam en kan er ondervoeding ontstaan. Vaak gaat dit vooral ten koste van de spiermassa. Daarom is het belangrijk om tijdens en na de periode van ziekte te zorgen voor voldoende voeding en vooral voeding met energie en eiwitten.

De diëtist kan u hierbij helpen door het geven van tips en adviezen om de voeding energie- en eiwitrijker te maken. Wanneer het met gewone voedingsmiddelen niet lukt genoeg energie en eiwitten binnen te krijgen, kunnen we dieetvoeding voor u aanvragen via apotheek of facilitair bedrijf. Wij kunnen zorgen voor een vergoeding van uw zorgverzekering.

Als u te zwak bent om naar de spreekuurlocatie te komen, komen wij graag bij u thuis.