Eet Oké gaat met jeugd uit Lelystad op supermarktsafari!

By 4 oktober 2022Actueel, Nieuws

Tijdens de nationale Sportweek van NOC*NSF stond Lelystad in het teken van sport en bewegen. Bij sport en bewegen speelt ook voeding een belangrijke rol.

Gezonde leefomgeving

Onze leefomgeving is de laatste jaren aanzienlijk veranderd. Overal om ons heen worden we verleid tot veel en ongezonde voeding. Voor kinderen, jongeren en hun ouders is het niet altijd makkelijk om gezonde keuzes te maken.

In het kader van dit thema, is Eet Oké met het meidenteam van hockeyvereniging MHC, leerlingen van OBS de Albatros en ZML de Zevenster op safari gegaan door de supermarkt. Tijdens deze safari gingen de kinderen, met diëtist Sharon Stavenuiter op ontdekkingstocht door de supermarkt.

Leuk en leerzaam

Van Sharon leerden ze over de indeling van de winkel, wat er zoal op de etiketten staat en hoe je producten met elkaar kunt vergelijken. Ook mocht er even in de koelingen gekeken worden en was er na afloop was voor iedereen een goodie-bag met lekkere en gezonde inhoud.

Ook op ontdekkingstocht?

Lijkt het jou ook leuk eens met een groepje onder leiding van een diëtist op safari door de supermarkt te gaan. Informeer gerust naar de mogelijkheden en tarieven. Dit kan voor basisscholen of andere verenigingen een leuk en leerzaam uitje zijn. Het programma kan aangepast worden op de doelgroep.

 

Leave a Reply